Για εμπειρία κατάδυσης

Μια περιπέτεια κατάδυσης και γαστρονομίας εκεί που σκάει η αρχαία θάλασσα του Ευβοϊκού

Ο

βυθός είναι αποτέλεσμα ενός από τα παλαιότερα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας το 427 π.Χ.. Ο σπουδαίος ιστορικός Θουκιδίδης αναφέρει ότι «εκείνες τις μέρες που γίνονταν οι σεισμοί, η θάλασσα τραβήχτηκε από την ακτή της Οροβίας(Ροβιές) στην Εύβοια και ύστερα σηκώθηκε σε μεγάλο κύμα που χύθηκε επάνω στην πόλη και τη σκέπασε. Υποχώρησε μετά, αλλά όχι απ’όλη την περιοχή. Ετσι έγινε θάλασσα μέρος που πριν ήταν στεριά.» Εκτός από τη γεωλογική του μοναδικότητα, ο βυθός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, οπότε ο δύτης μπορεί να συναντήσει σχεδόν όλα τα είδη που υπάρχουν στη Μεσόγειο. Μεταξύ αυτών και οι σπάνιες ποσειδωνίες, οι οποίες προστατεύονται από το ίδιο προεδρικό διάταγμα που προστατεύει τις φώκιες μονάχους-μονάχους. Άλλωστε ο Ευβοικός είναι γνωστός για την ποιότητα και ποικιλία των ψαριών με τα «τρελά νερά» του να κρατούν τη θάλασσα καθαρή και σε καλή θερμοκρασία.

Highlights

  • All-inclusive διαμονή με late check-in στο Mangata Seaside Boutique Hotel μπροστά στον Ευβοϊκό
  • Κατάδυση και εξερεύνηση του βυθού με έμπειρο ντόπιο εκπαιδευτή
  • Συμμετοχή στην προετοιμασία φρέσκιας αχινοσαλάτας και καρπάτσιο με ψάρια ημέρας και μυρωδικά από τον κήπο
  • Νέες γνώσεις όπως πως ξεχωρίζεις ένα φρέσκο ψάρι
  • Πιάτα για το υπόλοιπο της διαμονής με τοπικά, εποχικά προϊόντα συνοδεία τοπικού κρασιού δίπλα στη θάλασσα
  • Οι δραστηριότητες προσαρμόζονται στους συμμετέχοντες (π.χ. μενού) και στις εποχικές συνθήκες
  • Δυνατότητα για κράτηση επιπλέον εμπειριών όπως ιαματικά λουτρά και μασάζ.

*Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε την ευκαιρία για καταδυτική άδεια ή πιο προχωρημένα μαθήματα

Diving in Evia | Mangata Seaside | Rovies, Evia

Η Εμπειρία

Η δράση αρχίζει με το που φοράτε τον εξοπλισμό (τον οποίο και σας παρέχουμε) και καταδύεστε. Υπό την καθοδήγηση του Άκη, περιηγείστε μέσα από σπάνιες ποσειδωνίες, πολύχρωμους αστερίες και σφουγγάρια, μεταξύ άλλων, ενώ οι υποβρύχιες στιγμές σας θα απαθανατίζονται με gopro camera. Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, οπότε μετά από περίπου μια ώρα αρχίζει η γαστρονομική περιπέτεια. Θα φτιάξετε φρέσκια αχινοσαλάτα με μυρωδικά από τον κήπο, καθώς και καρπάτσιο με ψάρια ημέρας, ενώ παράλληλα θα μάθετε πως ξεχωρίζουμε τα φρέσκα ψάρια και ποιοι είναι οι βιώσιμου τρόποι ψαρέματος. #responsiblysourced Τα πιάτα θα συνοδεύονται με προσεκτικά επιλεγμένο τοπικό κρασί ή αποστάγματα (τσίπουρο/ούζο). Πριν το δείπνο σας, μπορείτε να ξεκουραστείτε, να εξερευνήσετε την περιοχή ή ακόμα και να μας ζητήσετε να σας κανονίσουμε ένα thermal spa session στην Αιδηψό με ή χωρίς μασάζ. Την επόμενη μέρα αξιοποιείστε το late check out option και ξυπνήστε ότι ώρα θέλετε, ενώ το πλούσιο «Eggs & Bubbles» brunch σας περιμένει.

The person

Akis, a Rovies native, has always been passionate about the sea. His journey into the world of diving began with a single fun dive, which led him to pursue professional certification. Along the way, Akis became an environmental activist, participating in numerous coastal and seabed clean-up initiatives in the region. As he often says, “From the sea, we take only pictures and leave bubbles.”

 

    Join our Newsletter

    Accessibility Toolbar