Η ιστορία μας

Η Ιστορία & Φιλοσοφία μας

Τ

ο Mangata Seaside Hotel βρίσκεται στο ειδυλλιακό χωριό Ροβιές στη νήσο Εύβοια και δημιουργήθηκε με όραμα να αποτελέσει ένα απάγγιο από την καθημερινότητα μέσα από τις απλές στιγμές της ζωής, την τοπική παράδοση και τη μαγεία των ανθρώπινων σχέσεων.

Stories in Evia | Mangata Seaside | Rovies, Evia

Ήταν δεκαετία του ‘50, όταν η Ελλάδα άρχισε να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες από το εξωτερικό (ένας μικρός αριθμός περί τους 30 χιλιάδες). Τις επόμενες δύο δεκαετίες αυτός ο αριθμός εκτοξεύθηκε, καθώς περισσότερος κόσμος ανακάλυπτε τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της. Στις Ροβιές, παρά την πλούσια ιστορία τους και τη μοναδική ακτογραμμή τους, οι κάτοικοι απασχολούνταν κυρίως στη γεωργία (ελιές) και στο τοπικό εργοστάσιο χάρτου (χάριν το οποίο ήταν και από τα πρώτα μέρη στην Ελλάδα που ηλεκτροδοτήθηκαν πριν τη δημιουργία της ΔΕΗ. Σχετικός λογαριασμός του 1950 βρίσκεται στη συλλογή του Mangata).

Stories in Evia | Mangata Seaside | Rovies, Evia

Τη δεκαετία του ’70, αρκετοί νέοι της περιοχής μπάρκαραν στα καράβια, γυρίζοντας με νέες παραστάσεις και επενδύοντας στον τόπο τους. Σε αυτούς ήταν και ο Ιωάννης Γεωργίου, ο οποίος δημιούργησε τα παραθαλάσσια «Διαμερίσματα Γεωργίου», ένα από τα πρώτα καταλύματα του χωριού, τα οποία γοήτευσαν κατευθείαν ανθρώπους της πόλης που ήθελαν ένα διάλειμμα από την πολύβουη ζωή της. Η κυρία Σταυρούλα, σύζυγος του Γιάννη, θυμάται: «Τότε δεν υπήρχε ίντερνετ ή κινητά τηλέφωνα και ακόμα αναρωτιέμαι πως μας ανακάλυψαν τόσο γρήγορα. Τα πρώτα χρόνοια, οι επισκέπτες μας έρχονταν κατά δεκάδες και μάλιστα αρκετοί μας καλούσαν στα σπίτια τους και μας κάναν το τραπέζι για να μας αποδείξουν ότι ήταν νοικοκύρηδες και να μείνουν στα δωμάτια. Αναπτύσσαμε πραγματικές σχέσεις. Παρόλο που τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε, οι ανθρώπινες σχέσεις και το οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν στο DNA μας.»

Τελικά, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πριν δύο χρόνια, ερχόμενο στη  νέα εποχή, αλλά διατηρώντας αυτή τη μοναδική ψυχομετρία. Το όνομα Mangata, σημαίνει η αντανάκλαση, σαν δρομάκι, που κάνει το φεγγάρι στο νερό, μια χαρακτηριστική εικόνα από τα δωμάτια του καταλύματος, χαρακτηριστική της τοποθεσίας του, της βιώσιμης φιλοσοφίας του και της αποστολής του να δημιουργήσει αναμνήσεις μέσα από της απλές χαρές της ζωής. Με μόλις οκτώ μινιμαλιστικά δωμάτια, το Mangata Seaside προσφέρει τις συνθήκες προκειμένου ο κάθε επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να έχει την εμπειρία που επιθυμεί. Πέρα από το σκηνικό ηρεμίας μπροστά στη θάλασσα, μέσα από συνεργασίες με ντόπιους επαγγελματίες ή τη chef του καταλύματος, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, γευσιγνωσίες και άλλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα, από αυτές τις εμπειρίες, πάνε εξολοκλήρου στους συνεργάτες μας.

    Εγγραφείτε στο newsletter μας

    Accessibility Toolbar