Ενδυνάμωση της Κοινότητας

Ενίσχυση των τοπικών ριζών: Διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας

Ε

νσωματώνοντας τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί προσεκτικά, διατηρώντας την κληρονομιά του ενώ το φέρνει σε μια νέα εποχή. Το όνομα Mangata, που σημαίνει η αντανάκλαση του φεγγαριού στο νερό, συμβολίζει τη γραφική τοποθεσία του ξενοδοχείου, το DNA βιωσιμότητας και την αποστολή του να δημιουργεί αναμνήσεις βασισμένες στις απλές απολαύσεις της ζωής.

Community of Evia | Mangata Seaside | Rovies, Evia

Πρώτον, έχουμε ξεκινήσει ένα project προφορικής ιστορίας για να καταγράψουμε, να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε την πλούσια γαστρονομική ιστορία της περιοχής. Μέσα από τις αρχικές μας συνεντεύξεις, έχουμε αποκαλύψει συναρπαστικές πληροφορίες για τις επιρροές της τοπικής κουζίνας από την Αλεξάνδρεια και τη Σμύρνη. Μάθαμε επίσης για τα κοινά μεσημεριανά γεύματα μεταξύ των εργατών του εργοστασίου «Ερμής» τη δεκαετία του 1960, το μοναδικό τοπικό κουρκούτι και τηγανοκουλούρα, την παράδοση του κόκορα στιφάδο στις 15 Αυγούστου και τα ζωηρά πρωτομαγιάτικα πικνίκ που έφεραν κοντά ολόκληρες γειτονιές. Στην πορεία, συγκεντρώσαμε πολύτιμες συνταγές που αναδεικνύουν τις γαστρονομικές παραδόσεις της Βόρειας Εύβοιας.

Community of Evia | Mangata Seaside | Rovies, Evia

Δεύτερον, συνεργαζόμαστε με τοπικούς επαγγελματίες για να συν-σχεδιάζουμε premium, community-led εμπειρίες για τους επισκέπτες μας. Αυτές οι μοναδικές προσφορές, που μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ενότητα του ιστότοπού μας, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας να καλλιεργούμε αυθεντικές σχέσεις μεταξύ των επισκεπτών και της τοπικής κοινότητας. Παρέχοντας ευκαιρίες στους επισκέπτες να εντρυφήσουν στον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Βόρειας Εύβοιας, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική και κοινωνική ευημερία της κοινότητας.

    Εγγραφείτε στο newsletter μας

    Accessibility Toolbar